Begroting 2023 vastgesteld

Bomen op een grasveldje met daarachter de opkomende zon.
Bomen zorgen voor een lagere temperatuur tijdens warme zomers. Foto ter illustratie.
De gemeenteraad heeft de begroting voor 2023 vastgesteld. Dit is een berekening van inkomsten en uitgaven voor het komende jaar. Daarbij vertelt elke partij wat zij graag willen en wat zij minder goed vinden.
𝑭𝒐𝒏𝒅𝒔 𝒗𝒐𝒐𝒓 π’—π’†π’“π’…π’–π’–π’“π’›π’‚π’Žπ’†π’ π’‰π’–π’Šπ’”
We maken ons allemaal zorgen over de energieprijzen en over de inflatie waardoor alles duurder is. Er is geld beschikbaar om mensen en verenigingen te helpen met energielasten.Β  Wij hebben ons ingezet voor een fonds met geld van Stichting Duurzaam Nederland (SVN). Dit kunnen inwoners renteloos lenen om hun huis te verduurzamen. Gelukkig hebben de meeste partijen voor gestemd. Wij zijn blij dat meer aan huishoudens daardoor aan de slag kunnen met het duurzaam maken van hun huis.
𝑺𝒑𝒐𝒓𝒕𝒉𝒂𝒍 𝑬𝒏𝒕𝒆𝒓
De sporthal in Enter krijgt een koelinstallatie en tegelijkertijd staat verduurzaming hoog op het lijstje. En dat is fijn, want in de zomer is het zo heet in de sporthal dat je er tegenop ziet om daar te sporten. Mooi dat de hele raad dit voorstel steunt.
𝑴𝒆𝒆𝒓 π’ƒπ’π’Žπ’†π’ = π’π’‚π’ˆπ’†π’“π’† π’•π’†π’Žπ’‘π’†π’“π’‚π’•π’–π’–π’“
We willen graag meer bomen in de dorpskernen.  De temperatuur in de lange, hete zomers wordt erg hoog in een omgeving met veel gebouwen. Als er genoeg bomen zijn, kan de temperatuur wel 10 graden dalen. Ook hiervoor kregen we de handen op elkaar.
π‘©π’–π’–π’“π’•π’ƒπ’†π’˜π’π’π’†π’“π’” π’—π’“π’‚π’ˆπ’†π’ π’π’Ž π’Žπ’†π’† 𝒕𝒆 π’…π’†π’π’Œπ’†π’
Wat er gebeurt met het β€˜crossbosje’ in Enter gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Er wordt in ieder geval 150.000 euro voor neergeteld. We zien graag dat de buren worden gevraagd om mee te denken over de plannen. Daar hebben we ook om gevraagd. Het is een mooie, groene speelplek naast het Zumpke en achter de Roerganger. We hebben het liefst dat de prachtige grote bomen blijven staan.
π’π’π’“π’ˆπ’†π’ 𝒐𝒗𝒆𝒓 π’ƒπ’†π’›π’–π’Šπ’π’Šπ’ˆπ’Šπ’π’ˆ
Tot slot hebben we laten weten dat we bezorgd zijn over een bezuiniging op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), die overigens al in gang is gezet. Bij hulp vanuit de WMO moet je denken aan onder meer begeleiding, dagbesteding en om mantelzorgers te ondersteunen. Deze bezuiniging past niet in een tijd van vergrijzing en gebrek aan vrijwilligers. Juist hierbij moeten we alle zeilen bijzetten.
Deel dit artikel!
Facebook
Twitter
LinkedIn