Bert Klaas

Kandidaat-raadslid Bert Klaas
Mijn naam is Bert Klaas en inmiddels ben ik ruim twintig jaar actief lid van Progressief Wierden. Een partij waar ik me helemaal thuis voel vanwege de samenwerking daarbinnen van alle progressieve politieke partijen in de gemeente Wierden.
In 2006 kreeg ik voor het eerst de mogelijkheid om mij kandidaat te stellen. Een kans om niet alleen vanaf de zijlijn toe te kijken, maar ook om echt wat te kunnen betekenen in onze gemeente. Na de verkiezingen kwam ik in de raad en werd direct de fractievoorzitter. We hadden zelfs twaalf jaar lang een wethouder in het college. Samen met hen heb ik kunnen ontdekken hoe je zaken kunt bijsturen of zelfs veranderen en dat dan het liefst in de richting die het best bij mij en onze partij past.
In 1954 geboren en nu dus met pensioen merk ik dat mijn idealen alleen maar verder zijn versterkt. We moeten blijven opkomen voor de zwakkeren in onze gemeente en solidair met hen zijn. Zelf hebben ze vaak geen stem. En verder is duurzaamheid het ondergeschoven kindje van het huidige college, onbegrijpelijk vind ik dat. Dat moet echt veranderen! Daarom wil ik graag opnieuw in de raad. Al mijn ervaring neem ik mee en ga ik inzetten om dat te bereiken waar wij voor staan: duurzaamheid, solidariteit en vertrouwen.

Duurzaamheid is het ondergeschoven kindje van het huidige college, onbegrijpelijk vind ik dat