Mijn naam is Bert Klaas en ik ben raadslid voor Progressief Wierden, waar ik me vanaf het begin thuis voel. Vanuit Almelo zijn we in 1997 naar Wierden gekomen. Met twee zonen, een van toen nog 15 en eentje die een jaar later al uitvloog naar Groningen om te gaan studeren. Drie jaar later vertrok de jongste naar Nijmegen en vanaf dat moment waren wij weer met z’n tweetjes.

Solidariteit en verantwoordelijkheid
Politiek was ik nog niet zo actief, maar er wel in geïnteresseerd. Via Theo de Putter hoorde ik dat er in Wierden een politieke partij actief was die zich progressief noemde, die probeerde op te komen voor een samenleving waar vrijheid, solidariteit en verantwoordelijkheid bij elkaar kwamen: Platform Progressief Wierden. Ik werd lid en ook al vrij snel actief. Eerst als voorzitter van het bestuur en toen ik in 2006 gevraagd werd om op de kieslijst te gaan staan voor de gemeenteraad heb ik na enige aarzeling, want een drukke baan, toch ja gezegd. 

Bert Klaas

Raadslid

Met veel plezier
In 2006 verliepen de verkiezingen voor onze partij erg goed. We wonnen een zetel, van drie naar vier, en we kwamen voor het eerst in het college. Theo de Putter werd wethouder en ik kwam op zijn plek in de raad en werd vanaf het begin fractievoorzitter.Dat heb ik drie periodes met erg veel plezier gedaan en ook met veel resultaten voor de partij. Het waren drukke, maar prachtige jaren.

Afscheid
Bij de laatste verkiezingen van 2018 raakten we door onder meer de snelle groei van NEW twee zetels kwijt en moest ik afscheid nemen van de raad. Vanwege die twaalf jaar in de raad werd ik geëerd met een lintje namens de Koning en daarmee leek mijn actieve rol beëindigd. 

Adviseur
Wel bleef ik op de achtergrond meedenken als ‘adviseur’. En even later kreeg ik zelfs weer een plekje in de raad als steunfractielid. Door het vertrek van twee raadsleden vanwege diverse redenen kwam er toch weer een plek vrij in de raad. En omdat ik de eerstvolgende was op de lijst en meer tijd had gekregen omdat ik net met vroegpensioen was gegaan, mocht ik opnieuw zitting nemen in de raad. 

Thuis
Samen met Roselien vormen wij nu de fractie van Progressief Wierden. Hierbij worden wij ondersteund door Aalsen Evers en Jan Sasbrink als steunfractieleden. Daarnaast zijn er nog een heleboel actieve ‘bouwers’ zoals wij ze noemen.Het leuke is dat de politiek feitelijk nog hetzelfde gebleven is. Qua onderwerpen is er nog steeds meer dan genoeg voor ons als progressieve partij te doen. En dat doe ik met veel plezier en vooral met erg veel overtuiging. Want ik weet dat Progressief Wierden gewoon de beste partij is in Wierden. Het is ook de enige waar ik me thuis voel vanwege de waarden die de partij heeft en uitstraalt waar ik mijn politieke handelen op baseer.