Betaalbare huizen voor starters, jonge gezinnen, alleenstaanden en ouderen

Screenshot artikel Tubantia over goedkopere en betaalbare woningen in de gemeente Wierden

Een warm, betaalbaar huis voor iedereen: dat is één van de belangrijke punten uit ons verkiezingsprogramma. En dat past precies bij het advies van adviesbureau Companen na onderzoek: het is beter om goedkopere en meer betaalbare woningen te bouwen in Wierden, Enter en buurtschappen.

We snappen heel goed dat in Wierden en Enter vooral starters en jonge huishoudens gehecht zijn aan hun woonplaats, het is geweldig om in deze gemeente te wonen. Maar ondertussen zijn de woningen in onze gemeente veel te duur voor veel groepen.

Zo blijkt uit een artikel van Tubantia dat huizen in Enter, Hoge Hexel en andere buurtschappen meer dan drie ton kosten. Daarnaast zijn er te weinig woningen die betaalbaar zijn voor alleenstaanden. Ook is het belangrijk dat er voor ouderen een beter en aantrekkelijker aanbod komt, zodat zij doorstromen naar een kleiner en levensloopbestendig huis.

Wij zijn het helemaal eens met het advies om de komende jaren te kiezen voor goedkopere en betaalbare woningen. Want hiervan zijn er niet genoeg in Wierden, Enter en de buurtschappen. Dat komt ook terug in ons verkiezingsprogramma. Daar willen wij ons de komende vier jaar voor inzetten.