Blog

Laten we gaan voor leven in de brouwerij

Raadslid Roselien Slagers van Progressief Wierden

Iedereen weet dat veel bedrijven het moeilijk hebben door corona. Horeca en winkels hebben het zwaar te verduren. Gelukkig zijn er compensatiemaatregelen vanuit Den Haag, maar die sluiten niet altijd even goed aan bij de werkelijkheid. Er zullen ongetwijfeld ondernemers zijn die het niet redden. Maar in deze tijd heeft de culturele sector de overheid ook heel hard nodig.

Lees verder

Nieuwsbrief december 2020

Raadslid Bert Klaas, raadslid Roselien Slagers, steunfractieleden Jan Sasbrink en Aalsen Everts.

Dit is de eerste nieuwsbrief met het nieuwe logo! Het bestuur komt verderop met meer nieuws over de totstandkoming van dit logo.

Er is bijna een eind gekomen aan een bijzonder vreemd jaar, een jaar waarin het coronavirus het nieuws, ons wel en wee en ons leven heeft bepaald. Op dit moment is het virus helaas nog heel actief, maar net als iedereen hopen we dat het vaccin ons weer in staat stelt om ons leven weer op te pakken. Wel is het de vraag of we terug moeten naar het ‘oude normaal’ of dat dit het uitgelezen moment is om maatschappelijke veranderingen door te voeren. Want moeten we niet meer aandacht aan een duurzame samenleving, die minder is gericht op economische groei.

Lees verder

‘Kans gebruiken om vooruit te kijken’

Zo aan het eind van het jaar, meestal rond de feestdagen is het gebruikelijk dat er vaak en veel terug wordt gekeken naar het afgelopen jaar. Vaak gaat het dan over politiek of over ingrijpende gebeurtenissen van dat jaar maar ook over zaken die we een jaar daarvoor echt niet aan hadden zien komen. Nu loop ik al een aardig tijdje mee en heb dan ook veel jaaroverzichten en terugblikken mogen zien, maar een jaar als dit zal wat dat betreft ongetwijfeld alles overtreffen. En ik kan waarschijnlijk net als jij inschatten dat corona en covid-19 en alles wat daar mee …

Lees verder

‘Jammer dat ik moet stoppen als raadslid’

Helaas moet Egbert Wessels vanwege gezondheidsredenen de raad verlaten. In weekkrant De Driehoek blikt hij alvast terug op zijn tijd in de raad. “Politiek vind ik hartstikke leuk, het is mooi om op die manier mijn bijdrage te leveren aan de samenleving. Als pensionado heb ik voldoende tijd om me te verdiepen in zaken en het is ook nooit goed voor de partij om halverwege weg te gaan. Daarom was het besluit om te stoppen moeilijk. Maar eigenlijk had ik geen keuze, het is jammer dat ik de raad moet verlaten.”

Lees verder

Nota Meerjarenbeleid vanuit kernwaarden sociaal, solidariteit en duurzaamheid

Roselien Slagers en Egbert Wessels

De gemeenteraad heeft op 30 juni de Nota Meerjarenbeleid besproken. Bij Progressief Wierden hebben wij hiernaar gekeken vanuit onze kernwaarden sociaal, solidariteit en duurzaamheid. Het lijkt op de situatie van vorig jaar, maar op dat moment gloorde nog enig perspectief aan de horizon. Nu moeten we concluderen dat het in financieel opzicht alleen nog maar erger wordt.

Lees verder

College jaagt bewoners de gordijnen in over nieuwbouw school

Leerlingen basisschool die bezig zijn met schoolwerk.

“Dit college is er goed in om regelmatig groepen bewoners in de gordijnen te jagen”, aldus onze fractievoorzitter Roselien Slagers. “Of het nu gaat het om intrekken van subsidies, de aanleg van zonneparken, een bikepark of in dit geval de bouw van een school in Enter. Deze moet volgens wethouder Coes bij voorkeur aan de Sportlaan gevestigd worden.”

Lees verder