Colin Kok

Raadslid

Raadslid Colin Kok uit Wierden
Mijn naam is Colin Kok, getrouwd met Aafke, vader van Owen en Floor. We wonen nu twee jaar in de gemeente Wierden. Het is hier prachtig!
Hiervoor heb ik lange tijd in Hengelo gewoond. Daar werd ik actief in de politiek en zag hoe het niet moest. In plaats van schreeuwen aan de zijlijn wilde ik dit veranderen. Als commissielid ben ik drie jaar actief geweest voor GroenLinks Hengelo. Hier heb ik veel geleerd en debatten gevoerd. In deze periode ben ik ook verkozen tot voorzitter van GroenLinks Overijssel. Dit heb ik 2,5 jaar met veel plezier gedaan.
In beide gevallen had ik de drive om iets te veranderen, namelijk: het verjongen van de partij en meer mbo’ers in de politiek. In de politiek is mijn groep, mbo’ers, ondervertegenwoordigd. Je ziet veel mensen van het hbo en hoger, maar onze samenleving is groter. Daarom vind ik dit erg belangrijk.
Een jaar geleden ben ik lid geworden van Progressief Wierden. Wat mij betreft de enige partij op midden en links. Een partij die 25 jaar geleden is ontstaan uit D66, GroenLinks en PvdA. Voor mij dus ook de enige keus in deze gemeente. Een goede club mensen die zich inzet voor sociale en groene politiek. Dat is wat mij ook past! Nu ben ik raadslid. En dat ben ik voor iedereen die zich kan vinden in mijn drijfveren en die van onze partij. Ik ga me vooral bezig houden met:
  • klimaat
  • duurzaamheid
  • burgerparticipatie
  • natuur
  • wonen
  • eerlijke economie
Natuurlijk zijn er nog veel meer onderwerpen die voorbij gaan komen. Heb je vragen of wil je een bakje koffie willen drinken, neem dan vooral contact op!
Volg Colin!
Neem contact op
colinkok.progressiefwierden@gmail.com
06-43 18 31 87