College jaagt bewoners de gordijnen in over nieuwbouw school

“Dit college is er goed in om regelmatig groepen bewoners in de gordijnen te jagen”, aldus onze fractievoorzitter Roselien Slagers. “Of het nu gaat het om intrekken van subsidies, de aanleg van zonneparken, een bikepark of in dit geval de bouw van een school in Enter. Deze moet volgens wethouder Coes bij voorkeur aan de Sportlaan gevestigd worden.” 
Deze nieuw te bouwen basisschool gaat de beide locaties van de Talenter en de Wegwijzer in Enter vervangen. Dit was opnieuw onderwerp van gesprek in de raadsvergadering. “De discussie spitste zich toe op hoe de wethouder de omwonenden heeft geïnformeerd. Na kritiek heeft van de raad heeft hij hen nog steeds niet betrokken bij de gesprekken over andere locaties.”
Opdracht
“Een meerderheid van de gemeenteraad gaf de wethouder de opdracht mee om eerst goed uit te werken waar de locatie aan moet doen. Daarna pas kunnen inwoners via het platform Wierden – Ik praat mee locaties aandragen. Alle ingediende locaties die voldoen aan de eisen moeten op dezelfde manier beoordeeld. Het onderzoek moet dus gewoon opnieuw. De eerste 25.000 euro aan onderzoekskosten is al verdampt!”
(Foto: Pixabay / ter illustratie)