Zoeken
Sluit dit zoekvak.

'Gemeente aan zet voor woningen, ook voor senioren'

Raadslid Roselien Slagers-Bekhuis uit Enter
Onlangs werd ik gebeld door een inwoner van Wierden die graag in gesprek wilde met de Wierdense politiek over de verpleeghuiszorg in Wierden. Of beter gezegd:  het ontbreken van verpleeghuiszorg. En dan vooral voor ouderen met forse lichamelijke beperkingen of die kortdurende revalidatiezorg nodig hebben.
Een actueel thema en heel vaak in het nieuws in de krant of aan talkshowtafels. Het verzorgingshuis bestaat niet meer en het verpleeghuis heeft een wachtlijst, omdat er veel te weinig plekken zijn. En er komen geen plekken bij, Den Haag vindt dat zo lang mogelijk thuis wonen de oplossing is.
Maar wat als het niet meer mogelijk is? Waar moet je dan naartoe als inwoner van de gemeente Wierden? In de praktijk gaat het vaak richting Almelo, Goor of Delden. Een oplossing waar niemand blij van wordt. Er moet een andere oplossing komen, ook in Wierden.
Aanfluiting
Onlangs heeft de gemeenteraad de bouw van een appartementencomplex goedgekeurd. Hierin stond duidelijk dat er een ontmoetingsruimte zou komen. Na enig aandringen is duidelijk geworden dat gaat om een picknick tafel buiten. Het is een aanfluiting om dit een ontmoetingsruimte te noemen. Daarom hebben wij tegengestemd, ook omdat de appartementen opnieuw in de duurdere prijsklasse vallen.
9000 huizen
‘9000 huizen nodig in Twente voor 2030 voor ouderen’, stond in Tubantia.
Betaalbaar, geschikt voor senioren, (thuis)zorg beschikbaar: als gemeente kunnen daar wel wat mee.
Een verpleeghuis bouwen kan een gemeente niet. Door complexe zorg is een groot aantal bewoners nodig om het rendabel te laten zijn. Ook zorginstellingen krijgen de financiering niet rond voor het bouwen van een klein verpleeghuis.
Commerciële bedrijven bieden steeds meer plekken aan voor mensen met dementie. Maar daarvoor is vaak een grote eigen bijdrage nodig.  
Gemeente aan zet voor woningen
Voor woningen zijn we als gemeente aan zet. Geclusterd bij elkaar, zodat zorg efficiënt ingezet kan worden. Dat scheelt geld en personeel. Voor inwoners van onze gemeente is dit een goed alternatief. Laten we daar samen voor zorgen: gemeente, woningstichting en wie projectontwikkelaars. We moeten de handen ineenslaan, zodat ouderen niet gedwongen worden buiten onze gemeentegrenzen te gaan wonen.
Blij
Met de meneer die me pas heeft gebeld ga ik binnenkort nog een bakje koffie drinken. We zijn altijd blij met inwoners die meedenken!

Deel dit artikel!

Facebook