Daphne Oude Luttikhuis

Kandidaat-raadslid Daphne Oude Luttikhuis
Mijn naam is Daphne oude Luttikhuis, 39 jaar en kom van oorsprong uit Tubbergen. Hier ben ik een aantal jaren actief geweest binnen de PvdA. Inmiddels woon ik al zes jaar in het mooie centrum van Wierden, samen met mijn partner Ronald en onze drie kinderen Lot, Ties en Hanne.
In 2017 ben ik lid geworden van een politieke partij in Wierden, omdat ik participatie en opkomen voor de sociaal kwetsbare medemens belangrijk vindt. Niet omdat ik zo graag een politieke carrière ambieer of omdat ik graag in discussies wordt aangevallen op standpunten van mijn partij, maar omdat ik geloof in de combinatie van idealen en participatie.
Daarnaast werk ik als docente aan het ROC van Twente, waar ik les geef aan de opleiding tot doktersassistenten. In mijn vrije tijd volleybal ik bij WVC in een fanatiek dames recreantenteam en ook mountainbiken over de mooie aangelegde en goed onderhouden routes in Wierden behoort tot mijn hobby.
Omkijken naar elkaar
Ik vind het belangrijk dat je als inwoner van een gemeente betrokken bent en je stem actief kunt laten horen en niet staat te roepen vanaf de zijlijn, want daar win je geen wedstrijd mee. Meedenken over de toekomst vind ik interessant, want ook voor onze kinderen moet de gemeente Wierden leefbaar blijven.
Mijn motivatie komt voort uit het opkomen voor de sociaal kwetsbare medemens, jongeren en ouderen. Hierbij is het belangrijk dat er wordt nagedacht over wonen en werkgelegenheid, maar ook over preventie en voorlichting bij de jongeren in het kader van alcohol en drugs en psychische problematiek.
Verder vind ik het van belang dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en dat we omkijken naar elkaar. Deze idealen en ideeën van participatie vind ik bij Progressief Wierden.
In mijn werk als docente probeer ik jongeren altijd het belang van politiek mee te geven. Jongeren vinden politiek vaak vervelend, suf en oninteressant. Politiek ziet er saai uit, politici zijn oud (zelfs ik), gesprekken over politiek zijn langdradig en bij politiek op televisie zappen ze weg. Het is vaak vreemd voor ze om politiek actief te zijn.
En geef ze eens ongelijk. Wat misschien al helpt is om die moeilijke en ambtelijke taal om te zetten naar concrete en makkelijke woorden, zodat iedereen kan meepraten over belangrijke thema’s in de gemeente. Mijn doel binnen Progressief Wierden is om de jeugd betrokken te krijgen bij de politiek en te motiveren om zich te willen inzetten voor de gemeente Wierden. De jeugd heeft tenslotte de toekomst en het zou harstikke mooi zijn als we samen de schouders eronder kunnen zetten.

Mijn motivatie komt voort uit het opkomen voor de sociaal kwetsbare medemens, jongeren en ouderen