Onze mensen

Fractie

Raadslid Roselien Slagers-Bekhuis van Progressief Wierden
Roselien Slagers-Bekhuis, raadslid

Mijn naam is Roselien Slagers-Bekhuis, geboren en getogen in Enter, getrouwd en moeder van twee volwassen zoons. Ik zit deze raadsperiode voor de derde keer in de gemeenteraad voor Progressief Wierden.

Raadslid Bert Klaas van Progressief Wierden

Bert Klaas, raadslid

Mijn naam is Bert Klaas en ik ben raadslid voor Progressief Wierden, waar ik me vanaf het begin thuis voel. Vanuit Almelo zijn we in 1997 naar Wierden gekomen. Met twee zonen, een van toen nog 15 en eentje die een jaar later al uitvloog naar Groningen om te gaan studeren. Drie jaar later vertrok de jongste naar Nijmegen en vanaf dat moment waren wij weer met z’n tweetjes. 

Steunfractie

Bestuurslid Aalsen Everts van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver Wierden

Aalsen Everts, steunfractielid

Wij moeten ervoor zorgen dat de zorgvoorzieningen in de gemeente goed bereikbaar zijn en hulpvragen snel en efficiënt omgezet worden in daadwerkelijke zorg en hulp. Iedereen moet naar vermogen mee kunnen doen aan onze samenleving.

Jan Sasbrink, steunfractielid

Mijn naam is Jan Sasbrink, 58 jaar, getrouwd met Helga en we hebben twee dochters. Thuis staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Mijn vrouw Helga is onder andere betrokken bij het zonnepark De Groene Weuste en Stichting Duurzaam Thuis Twente. Mijn beroep is adviseur veiligheid, gezondheid en milieu (VGM).

Het bestuur

Bestuurslid Aalsen Everts van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver Wierden
Aalsen Everts

Iedereen moet naar vermogen mee kunnen doen aan onze samenleving. Dat betekent goede sociale voorzieningen en adequate hulp om mensen uit de bijstand weer aan werk te helpen.

Bestuurslid Wout Oosterhof van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver Wierden
Wout Oosterhof

Al meer dan 25 jaar maak ik met hart en ziel deel uit van de Wierdense gemeenschap. Als vader van vier volwassen kinderen en enthousiaste opa van zeven kleinkinderen blijf ik op de hoogte van wat er in de gezinnen speelt.

Bestuurslid Egbert Wessels van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver

Egbert Wessels

In het programma van Progressief Wierden vind ik het gedachtengoed van GroenLinks terug als het gaat om kernwaarden vertrouwen, solidariteit en duurzaamheid. Graag wil ik me inzetten voor een samenleving waar de mens centraal staat.

Heino Denneman

Progressief is mij met de paplepel ingegoten, evenals de zorg voor de ander, de leefomgeving en jezelf. En de overtuiging dat je de meeste invloed hebt op lokaal niveau in de gemeentepolitiek.

Louis Tjoonk

Toen ik gevraagd werd om secretaris van Progressief Wierden te worden heb ik geen moment getwijfeld. Bij deze partij voel ik me thuis. Progressief Wierden komt op voor de zwakkeren en gaat uit van gelijkwaardigheid. Daarnaast streeft de partij naar een duurzame samenleving en staat op de bres voor de bescherming van natuur en milieu.

En jij!

Onze beweging is meer dan raadsleden, steunfractie en bestuur! Ook deze mensen spelen een rol in onze partij.

Miranda Scheffer van Progressief Wierden op de brug bij Stouwevijver
Miranda Scheffer

In 2019 heb ik mij aangemeld als lid van Progressief Wierden. Wat mij aanspreekt zijn onze kernwaarden: duurzaamheid, solidariteit, vertrouwen en progressief.  Wat ik leuk vind aan de lokale politiek is, dat je meedenkt over zaken die ons lokaal direct raken!

Jan Willem Bronsgeest van Progressief Wierden op de brug van Stouwevijver
Jan Willem Bronsgeest

Voor mij is het belangrijk dat de waarden van maatschappelijke en sociale thema´s gegarandeerd blijven. Dat kun je nog beter doen als je meedoet met een groep mensen die net zoals jij op dezelfde manier in het leven staan. Daarom ben ik lid van Progressief Wierden. Ik kan slecht tegen onrecht en ben voor gelijke kansen voor iedereen.

Anneke Doornbos

Aan de rand van de wijk waar ik woon zijn eigenlijk drie parken vlak bij elkaar. Voor mij is dat erg belangrijk. Als eerste een bedrijvenpark, want zonder ondernemers geen producten en werk. Daar aangrenzend ligt een zonnepark: erg belangrijk voor de energietransitie.

Rudi Huurneman van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver
Rudi Huurneman

Van huis uit kom ik uit een liberaal nest, maar ik merkte al gauw dat lang niet alle kinderen met dezelfde mogelijkheden aan hun carrière beginnen. Dat heeft ook te maken met de sociale klasse waarin je opgroeit en met meer of minder geluk in je leven. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om sociaal te stemmen.

Jolien van Gaalen van Progressief Wierden op de brug bij de Stouwevijver
Jolien van Gaalen

We kunnen niet langer wachten met stappen zetten om klimaatverandering te stoppen. Een leefbare planeet voor generaties na ons moet bij iedereen hoog in het vaandel staan.  Want daar kunnen we nog voor zorgen, maar dan moet er op korte termijn wel iets gebeuren. Daarnaast vind ik solidariteit, eerlijk delen, goede zorg en vertrouwen in mensen belangrijk. Bij Progressief Wierden staat dit ook hoog op lijst.