Sinds 1996 woon ik in de mooie gemeente Wierden. Ik ben getrouwd,  vader van vier kinderen en opa van negen kleinkinderen. Vanaf 2001 heb ik als manager bij Aveleijn gewerkt, een waardengedreven zorgorganisatie die begeleiding en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Inmiddels ben ik aan het genieten van mijn pensioen.

Waarom Progressief Wierden? 
Politiek heeft altijd al mijn interesse gehad en dat heeft zich uiteindelijk vertaald in het raadslidmaatschap voor het Progressief Wierden. In oktober 2020 ben ik gestopt as raadslid in verband met gezondheidsklachten.

Landelijk ben ik lid van GroenLinks. In het programma van Progressief Wierden vind ik het gedachtengoed van GroenLinks terug als het gaat om kernwaarden vertrouwen, solidariteit en duurzaamheid. Graag wil ik me inzetten voor een samenleving waar de mens centraal staat.

Egbert Wessels

Bestuurslid

Over mij
Tot mijn 23ste heb ik in de gemeente Vriezenveen gewoond, daarna ben ik neergestreken in een aantal plaatsen in Nederland, om er een paar te noemen: Purmerend, Raalte, Strijen, Tubbergen. Nu al weer jaren woonachtig in Wierden en sinds 2012 actief binnen Progressief Wierden, een partij met een duidelijke progressieve boodschap midden in de samenleving.