'Jammer dat ik moet stoppen als raadslid'

Bestuurslid en voormalig raadslid Egbert Wessels van Progressief Wierden
Helaas moet Egbert Wessels vanwege gezondheidsredenen de raad verlaten. In weekkrant De Driehoek blikt hij alvast terug op zijn tijd in de raad. “Politiek vind ik hartstikke leuk, het is mooi om op die manier mijn bijdrage te leveren aan de samenleving. Als pensionado heb ik voldoende tijd om me te verdiepen in zaken en het is ook nooit goed voor de partij om halverwege weg te gaan. Daarom was het besluit om te stoppen moeilijk. Maar eigenlijk had ik geen keuze, het is jammer dat ik de raad moet verlaten.”
“Voorop staat dat ik met plezier terugkijk op mijn tijd als raadslid. Het was een mooie tijd en een leerproces. Tegelijkertijd is het ook een proces dat nooit stopt. Iedere keer weer blijft de uitdaging waarin je elkaar kan vinden, want je zult dit toch telkens weer samen moeten doen.”
“Bij sommige vergaderingen heb ik me wel eens afgevraagd of het niet sneller, efficiënter en in begrijpelijke taal kon. Daar heb ik zelf ook aan meegedaan, maar ik heb wel eens gedacht hoe het nou is voor inwoners die ernaar zitten te kijken. Tijdens zo’n vergadering mag en kan je elkaar op bepaalde onderwerpen stevig aanpakken. Maar het mooie is dat je daarna ook samen weer even wat kan drinken. Je moet iemand altijd aanspreken op zaken of standpunten, nooit op de persoon.”
“Al met al zie ik mijn raadslidmaatschap als een leuke en boeiende periode waarin ik veel heb geleerd. Het is daarom moeilijk om de raad te verlaten, ik was veel liever gebleven tot aan de verkiezingen. Om vanuit de kernwaarden van PPW, progressief, solidariteit en vertrouwen, mijn eigen ding te doen. Dat vond ik geweldig.”
Lees hieronder het hele artikel.