Mijn naam is Jan Sasbrink, 58 jaar, getrouwd met Helga en we hebben twee dochters. Thuis staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Mijn vrouw Helga is onder meer betrokken bij het zonnepark De Groene Weuste en Stichting Duurzaam Thuis Twente. Mijn beroep is adviseur veiligheid, gezondheid en milieu (VGM).

In mijn vrije tijd ben ik bestuurslid bij een natuur- en milieuorganisatie en een landschapsvereniging. In de resterende vrije tijd fiets ik graag op mijn racefiets of ATB. Dit als ontspanning waarbij ik zowel van de inspanning als van de omgeving kan genieten.

Jan Sasbrink

Steunfractielid

Sociaal en leefbaar
Deze raadsperiode wil ik Progressief Wierden-fractie in de gemeenteraad ondersteunen. Ik vind dat er meer jongeren betrokken zouden moeten zijn bij de gemeentepolitiek en het vrijwilligerswerk.

Ik sta voor een sociale, leefbare en mooie gemeente met aandacht voor de natuur en het milieu. Ik sta voor het principe de vervuiler betaalt in plaats van dat de samenleving ervoor opdraait. Kwaliteit boven kwantiteit. Met minder meer doen. Wat mij aanspreekt is: samen naar een duurzame samenleving met een transparante, betrouwbare overheid.

Prima plek
Mijn wieg stond in Nijverdal, maar wel aan de Wierdense kant. In mijn jeugd was ik regelmatig in het Wierdense Veld en rond de Eversberg te vinden. Vanaf 1985 woon ik in Wierden. Wat mij betreft een prima plek om te wonen. Op loopafstand van het station, snel in het buitengebied en als het even moet, zo op de snelweg.