Jolien van Gaalen

Kandidaat-raadslid Jolien van Gaalen
Mijn naam is Jolien van Gaalen, geboren in 1985 en woon in het prachtige Wierden. Ik heb journalistiek gestudeerd en ben nu actief als tekstschrijver en webredacteur. Tot april 2021 was ik de eindredacteur van weekkrant De Driehoek.
Nu houd ik me vooral bezig met vrijwilligerswerk voor Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter, Historische Kring Wederden, Carintreggeland en Wereld Winkel Wierden op het gebied van (online) communicatie en schrijven van teksten. Wel ben ik ondertussen druk op zoek naar een nieuwe baan.
In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond Sissi, ga vaak op pad met mijn fotocamera om natuurfoto’s te maken, lees graag boeken, ben dol op musicals en kijk graag een goede film. Ook vind ik het mooi om op vakantie te gaan naar Europese steden, uiteraard met de trein. 
Wierden is een gemeente waar alle inwoners het verdienen om mee te doen en mee te praten over onderwerpen die hen raken. Dat vind ik heel belangrijk, want samen bereik je meer! Daarnaast staan duurzaamheid, biodiversiteit en werken vanuit vertrouwen hoog op mijn lijstje. Mensen die om wat voor reden dan ook in de bijstand terechtkomen, moeten ook  om met vertrouwen behandeld worden in plaats van wantrouwen. De menselijke maat moet terug. Tot slot vind ik dat iedereen welkom is in de gemeente Wierden en iedereen mee moet kunnen doen, ongeacht hun situatie.

Wierden is een gemeente waar alle inwoners het verdienen om mee te praten over onderwerpen die hen raken