Nieuw gezicht bij PPW: Miranda Scheffer

Miranda Scheffer van Progressief Wierden op de brug bij Stouwevijver

Al enige tijd ben ik in onze gemeente Wierden bezig met het realiseren van een inwonersinitiatief genaamd de Generatietuin. Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van de stichting Duurzame Energie Wierden- Enter en werkgroeplid van het Zonnepark De Groene Weuste.

Ook ben ik moeder, getrouwd met Peter en hebben we twee heerlijke puberzoons en een hond Kai. We wonen we in de wijk de Weuste.

In mijn werkzame leven werk ik bij Buurkracht.nl. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van buurten in Twente om samen op een leuke, gezellige en financieel aantrekkelijke manier energiebesparende maatregelen collectief te realiseren.

 

Leerproces
Omdat ik drie jaar geleden het gewoon leuk vond (en nog steeds trouwens) om vrijwillig mooie dingen te doen in mijn eigen omgeving, heb ik gemerkt waar burgerinitiatieven, nu heet het overigens weer inwonersinitiatieven, tegen aanlopen. Het is een continu leerproces, voor zowel de inwoners als ook voor onze gemeente Wierden.

Hoe gaaf is het dat we onze krachten bundelen en samen werken aan een eerlijke duurzame samenleving. Ja, ik weet het, ik ben een enorme idealist met een gezonde dosis realisme!

Door deze inwonersinitiatieven heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat we met elkaar ‘echt’ leren samenwerken, daarom wil ik dit uitdragen aan wie het ook maar wil horen.

Steun en toeverlaat
Omdat het vaak begint bij ‘het beleid’ van de gemeente, ben ik betrokken geraakt in politieke issues. Herman Minkjan van het PPW mogen jullie daar de schuld van geven. Grapje natuurlijk! Ik ben door Herman enorm goed begeleid en hij was in het begin, en nog, mijn klankbord en steun en toeverlaat. Dank daarvoor Herman! Als het past in het beleid van de gemeente, dan gaan zaken vaak een stuk vlotter en makkelijker heb ik ervaren, zie realisatie zonnepark.

Daarom heb ik besloten de komende tijd mee te denken en mee te doen met het PPW.

Speerpunten
Mijn speerpunten binnen het PPW zijn dan ook: burgerparticipatie en overheidsparticipatie. En natuurlijk biodiversiteit in combinatie met duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Graag sluit ik af met mijn motto: een eerlijke duurzame samenleving begint bij jezelf en samen is dit veel leuker en nog gezellig ook!

Tot ziens in onze mooie gemeente Wierden!

Deel dit artikel!
Facebook
Twitter
LinkedIn