Progressief Wierden bestaat 25 jaar en zet de boompjes buiten

Bomen op landgoed De Barkel in Wierden. Bomen zorgen voor schaduw en verkoeling op warme dagen, dat willen we met deze foto laten zien.
Bomen zorgen voor verkoeling, schaduw en lagere temperaturen op een warme zomerdag. Foto ter illustratie.
Progressief Wierden bestaat 25 jaar en dat willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er op 5 maart in Enter en op 12 maart in Wierden een bijzondere actie.

Op 13 januari 1997 wordt de partij opgericht door Theo de Putter, Anneke van Rijk en Pelle Mug onder de naam Platform Progressief Wierden. Zo kwamen D66, GroenLinks en PvdA bij elkaar in een progressieve en lokale partij. Inmiddels zijn we 25 jaar en nieuwe naam verder.

Om bij deze mijlpaal stil te staan delen we boompjes uit in het centrum van Enter en Wierden. Vanuit je raam zie je straks hoe de boom ieder jaar mooier en groter wordt. Genieten voor jou én voor vogels, vlinders en andere insecten. Ook zorgt een boom voor schaduw en verkoeling op een warme zomerdag en zuivert de lucht. Een win-winsituatie! Zo gaan we samen voor een gezonde en groene omgeving.

Waar en wanneer?
Op zaterdag 5 maart zijn we van 08.30 tot 12.00 uur op het Marktplein in Enter te vinden. Voor het plein op de Oale Marckt in Wierden zijn we op zaterdag 12 maart van 09.30 tot 11.30 uur present. De bomen die we uitdelen zijn geschikt voor elke tuin. Wil jij ook een boompje voor je tuin en een bijdrage leveren aan een gezond en groen leefklimaat in jouw buurt? Kom dan langs, we zien je graag!

Deel dit artikel!
Facebook
Twitter
LinkedIn