Roselien Slagers-Bekhuis

Lijsttrekker Roselien Slagers-Bekhuis
Mijn naam is Roselien Slagers-Bekhuis, getrouwd met Bennie Slagers, heb twee volwassen zonen en woon met veel plezier in Enter. Inmiddels ben ik al twaalf jaar raadslid, met uitzondering van de zestien maanden dat ik Theo de Putter heb vervangen als wethouder.
Jarenlang heb ik gewerkt in verschillende sectoren van zorg en welzijn in allerlei functies, waaronder klachtbemiddelaar bij een grote zorginstelling. Ook heb ik bij Stichting De Welle gewerkt, daar had ik taken rondom zorgalarmering en het aansturen van vrijwilligers. Daar heb ik een geweldig leuke tijd gehad!
Nu ben ik aan de slag als teamleider bij Vluchtelingenwerk in Tubbergen en Wierden. Het is dankbaar werk waarbij ik ook mensen kan helpen. En dat is echt iets dat bij mij past, zolang het maar met mensen is.
Nu er een ministerie van armoedebeleid komt, reken ik erop dat ze daar de juiste dingen gaan doen, die goed en betaalbaar zijn uit te voeren door gemeenten. Niet alleen voor minima, maar ook voor de groep die net daarboven zit, die voor belastingtoeslagen vaak net buiten de boot valt en ook moeite hebben met het betalen van vaste lasten.
Een tweede punt dat me aan het hart gaat is duurzaamheid. We moeten stoppen met het misbruik van het Groningse gas: het is roofbouw op Groningse grond en Groningse gezinnen. Daarom vind ik het belangrijk dat wij ook in de gemeente Wierden van het gas af gaan. Daarnaast zon op het dak, waar mogelijk zonnevelden en windmolens. Maar dit alles kan niet zonder lokaal eigenaarschap, zeggenschap en inspraak van onze inwoners, dat staat bovenaan mijn lijstje. Daar wil ik me de komende vier jaar voor inzetten.

Lokaal eigenaarschap, zeggenschap en inspraak van onze inwoners zijn voor mij erg belangrijk