'Stem inwoners is belangrijk voor ons'

door Roselien Slagers-Bekhuis en Bert Klaas
De landelijke verkiezingen zijn in maart 2021, een jaar later volgen de gemeenteraadsverkiezingen. Achter de schermen is de programmacommissie bezig om onze visie op de toekomst van de gemeente Wierden te verwoorden. Wij vinden de stem van inwoners van onze gemeente belangrijk en willen jullie stem een plek geven in ons nieuwe programma.
at doen we onder meer door verenigingen en dergelijke in onze gemeente aan te schrijven en hen te vragen of ze ons willen laten weten wat een politieke partij als Progressief Wierden wellicht voor hen en Wierden zou kunnen betekenen.
Veel inwoners, via verenigingen, organisaties, kerken, vrijwilligers en ondernemingen, zetten zich al jaren vol enthousiasme in om van de gemeente Wierden die mooie plaats te maken en houden. En dat is een succes, want het is hier – ook volgens de ranking van Elsevier – meer dan prettig wonen. Als Progressief Wierden delen we die intentie met jullie, de plaatselijke politieke partij met hart voor iedereen.
Als geen ander weten jullie wat er speelt in onze gemeente en wat er nodig is om ook in de toekomst een gemeente te zijn waar het goed wonen, werken en recreëren is. We willen dat Wierden een gemeente is waar niemand over het hoofd wordt gezien en niemand aan het lot wordt overgelaten.
Om het makkelijk te maken hebben we even op een rijtje gezet wat we willen weten.
– Wat missen jullie in onze dorpen
– Wat kan Progressief Wierden voor jullie betekenen?
– Krijgen jullie voldoende steun vanuit de gemeente?
– Wat kan er op het gebied van ondersteuning verbeterd worden?
– Wat is belangrijk voor jullie vereniging / kerk / organisatie of onderneming?
– Wat verwachten jullie van de gemeente in de toekomst?
– Hoe zien jullie de toekomst van jullie vereniging / kerk / onderneming / organisatie?
Natuurlijk is er ook ruimte voor overige opmerkingen.
Je kunt je reactie mailen naar verkiezingen2022@progressiefwierden.nl.
Dit artikel staat in weekkrant De Driehoek van 26 januari 2021.