Zondag, een dag om te ontspannen

Winkels in het centrum van Wierden

Ontspannen, dat mag iedereen op zijn eigen manier doen. Daarom vindt het PPW dat het aan de winkeliers overgelaten moeten worden of, wanneer en hoelang zij hun winkel willen openen. Dit is niet iets wat de politiek voor deze winkeliers moet bepalen. De taak van de politiek is namelijk dat zij vooral voorwaarden moeten scheppen die ervoor zorgen dat middenstanders hun eigen keuzes kunnen maken zonder daarbij beperkingen opgelegd te krijgen.

Zondag een rustdag
Het argument dat een rustdag voor iedereen goed is in deze steeds drukker wordende maatschappij kunnen wij alleen maar onderstrepen. Maar ook hiervoor geldt dat mensen dit wel zelf moeten kunnen bepalen. Een dag winkelen of gezellig shoppen, is voor veel mensen ook ontspanning. En ja, dan moet er personeel werken in de winkel, dit is ook een keuze die de ondernemer zelf moet maken. Er zijn veel meer vakgebieden waar men op zondag werkt en dat is maar goed ook.

24-uurseconomie
Tot slot, de realiteit is dat we in een 24-uurseconomie leven en dit houden we niet tegen, ook in Wierden niet. Wanneer we hier niet in meegaan en winkeliers niet de mogelijkheid geven om op zondag hun winkels te openen, dan zou dit voor een aantal van deze winkeliers misschien wel kunnen leiden tot omzetverlies. Dit is op de lange termijn een slechte ontwikkeling voor onze gemeente.

Samengevat zijn wij er daarom voor dat winkeliers zelf kunnen bepalen of ze op zondag hun winkel openen, hoe vaak en hoelang. Winkeliers dragen immers ook in hoge mate bij aan de levendigheid van onze dorpskernen.

Deel dit artikel!
Facebook
Twitter
LinkedIn