'Samen met andere partijen een mooi resultaat'

Afbeelding van artikel van Tubantia uit 2019 over de gymzaal aan de Wilhelminastraat in Wierden.
 
door Roselien Slagers-Bekhuis
In de gemeenteraad van de gemeente Wierden hebben we de begroting voor 2022 met alle kosten en opbrengsten vastgesteld. Door extra geld uit Den Haag, verwachte bezuinigingen in de zorg en de verkoop van Cogas-onderdelen (à 2.2 miljoen euro) is er geld beschikbaar. Iedereen greep zijn kans om lang gekoesterde wensen binnen te halen…
Geld voor de Passie, een sportaccommodatie in Wierden, een fietspad langs de Ypeloweg, een parkje in Enter, meer geld voor minimabeleid en een compleet mobiliteitsplan (verkeer en vervoer).
Over bijna alle onderwerpen is jaren gepraat. Nu er geld is en ook een lage rente waren we het gauw eens. Vorige keren begonnen we al om 13.30 uur met vergaderen over de begroting. Nu was het in één avond gepiept.
𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧
Geen enkele partij kan zeggen dat de nieuwe sporthal of een fietspad door alleen hun inzet er nu komt. Dat is simpelweg niet waar: we hebben dit samen gedaan en het resultaat is prachtig.
𝗦𝗰𝗵𝗼𝗹𝗲𝗻
Zo hebben we afspraken gemaakt om de komende jaren meer te doen voor nieuwbouw van scholen in de gemeente Wierden. Daarvoor is ook flink wat geld opzij gezet.
𝗕𝗲𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴
Helaas wordt de OZB-belasting voor niet-woningen voor de tweede keer met 30% verhoogd. Dat heeft gevolgen voor onze Kulturhuzen, sportaccommodaties en activiteitencentra. Heel graag hadden we hier een oplossing voor gezien, omdat dit er voor deze organisaties flink inhakt. Zeker nu door corona hun inkomsten flink zijn gedaald.
𝗜𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲𝗳𝗼𝗻𝗱𝘀
Ook een plan voor een isolatiefonds haalde het niet. Daarmee zouden inwoners hun huizen kunnen isoleren met financiële steun van de gemeente. Erg jammer, zeker met het oog op de torenhoge gasprijzen. Maar goed, je kan niet alles hebben.
Als Progressief Wierden zijn we tevreden, ondanks dat we voor een aantal ideeën geen meerderheid hebben kunnen vinden.