Hulp voor inwoners in problemen door hoge energiekosten

Huizen in aanbouw op Zuidbroek in Wierden
Een warm, betaalbaar huis voor iedereen! Voor veel mensen geldt dit niet, zo is ons opnieuw duidelijk geworden. Door hogere energieprijzen komen veel inwoners in problemen. Genoeg reden voor ons om een voorstel te steunen voor 25.000 euro extra voor groepen mensen die het hierdoor moeilijk hebben.

Dit komt bovenop de 200 euro vanuit de overheid. Voor nu is dit een tijdelijke en eenmalige oplossing: een druppel op de gloeiende plaat.

Daarom heeft ons raadslid Bert Klaas opnieuw gezegd dat een energieadviseur belangrijk is. Voor grote besparende maatregelen, zoals zonnepanelen of het buitenhouden van kou door het isoleren van het huis, hebben veel inwoners geen geld. Vooral mensen die al moeite hebben om de hoge energiekosten te betalen.

Weer hebben wij laten weten dat het belangrijk om hier geld voor beschikbaar te stellen met behulp van een duurzaamheidsfonds. Dit voorstel heeft in het in een eerdere vergadering niet gehaald. Wij blijven strijden om ervoor te zorgen dat dit fonds er komt. Want alleen zo kunnen we mensen helpen om écht te besparen en de energiekosten te verlagen.

Deel dit artikel!
Facebook
Twitter
LinkedIn