Kees Benard

Kandidaat-raadslid Kees Benard
Mijn naam is Kees Benard en sinds 2018 woon en werk ik in Wierden als predikant van de Hervormde Kapel. Net als een aantal van mijn voorgangers voel ik mij verbonden met de idealen van Progressief Wierden. Het zijn de thema’s die in kerk en maatschappij belangrijk zijn: vrede en vertrouwen, recht en solidariteit, heelheid en duurzaamheid. Daar ben ik dagelijks mee bezig en daar zet ik mij van harte voor in.
Ik ben geboren in 1967, heb gestudeerd in Gouda (PABO) en Utrecht (theologie). Een verblijf in Zuid-Afrika en vrijwilligerswerk in de hulpverlening hebben mij bewust gemaakt van processen van uitsluiting en de realiteit dat lang niet iedereen het redt op eigen kracht. Ik zie graag een sterke overheid die de zwakste schouders ondersteunt en die investeert in een verbonden samenleving waar mensen naar elkaar omkijken.
Na mijn studietijd heb ik vijftien jaar gewerkt bij de overheid en in het bedrijfsleven voor ik predikant werd: eerst in Lemelerveld, nu in Wierden. We wonen met veel plezier in Wierden en voelen ons hier thuis en verbonden.
Om mijn hoofd leeg en mijn lichaam in conditie te houden trek ik regelmatig de hardloopschoenen aan. Ik kan enorm genieten van het buitengebied tussen Wierden en Enter: Dakhorst, Doorbraak, Boven Regge. Laten we zuinig zijn op ons prachtige landschap!

Ik zie graag een sterke overheid die investeert in een verbonden samenleving waar mensen naar elkaar omkijken