Mijn naam is Louis Tjoonk, opgegroeid in Enschede, getrouwd, heb drie zoons, drie kleinzoons en twee kleindochters. Sinds mijn functioneel leeftijdsontslag in 2015 ben ik drie dagen per week werkzaam als vrijwilliger bij CSG Reggesteyn. Daarnaast pas ik een dag per week op de kleinkinderen. In 2017 ben ik begonnen als secretaris van Progressief Wierden.

Waarom Progressief Wierden?
Toen ik gevraagd werd om secretaris van Progressief Wierden te worden heb ik geen moment getwijfeld. Bij deze partij voel ik me thuis. Progressief Wierden komt op voor de zwakkeren en gaat uit van gelijkwaardigheid. Daarnaast streeft de partij naar een duurzame samenleving en staat op de bres voor de bescherming van natuur en milieu. Ook vind ik het mooi dat Progressief Wierden voor openheid is, vindt dat burgers een grote inbreng moeten hebben in hun eigen woon- en leefomgeving. Vanuit het bestuur hoop ik een ondersteunende rol te kunnen spelen.

Louis Tjoonk

Bestuurslid / secretaris

Werk
Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik op 18-jarige leeftijd beroepsmilitair geworden bij de Militair Geneeskundige Dienst. Hier heb ik tot mijn functioneel leeftijdsontslag met veel plezier gewerkt. In deze periode heb ik in de medezeggenschapsraad gezeten namens de militaire bond die bij het FNV is aangesloten. Ook ben ik vertrouwenspersoon geweest. Tijdens mijn uitzendingen als militair heb ik van dichtbij meegemaakt wat ongelijkheid, armoede, onverdraagzaamheid en onderdrukking voor gevolgen hebben.

Vanwege de vele overplaatsingen heb ik een tijd buiten Twente gewoond en ben in 1994 weer teruggekeerd. We zijn gaan wonen in Enter waar mijn echtgenote geboren en getogen is.

Favoriete plek
Mijn favoriete plek in de gemeente Wierden zijn de paden langs de Regge, hier wandel ik dagelijks veel met mijn hond.