Oplossing nodig voor overlast door rode gloed reclamezuil

Raadslid Roselien Slagers-Bekhuis van Progressief Wierden
De rode gloed van reclamezuil bij het Avia-tankstation veroorzaakt overlast voor de buren. Samen met CDA Wierden-Enter en gesteund door de VVD hebben wij een voorstel ingediend om ervoor te zorgen dat de gemeente zich inzet om met beide partijen een oplossing te vinden. Het is erg jammer dat ons voorstel niet is aangenomen. Daarvoor moeten we wachten op nieuwe reclamebeleid van de gemeente. Hopelijk laat dat niet te lang op zich wachten.
Ons raadslid Roselien Slagers zei het in de vergadering als volgt: “Dit zit ons hoog omdat een familie tussen wal en schip dreigt te vallen als gevolg van de huidige regels voor reclameverlichting. Wij weten dat de plaatser van de reclamezuil geen blaam treft: de vergunning is aangevraagd, de aanvraag is getoetst en verleend. Ondanks bezwaren is de reclamezuil er toch gekomen, terwijl niemand de situatie ter plekke heeft beoordeeld. Het college heeft het emotionele betoog van de inwoner gehoord, maar voelt zich nog steeds niet geroepen om te kijken wat de gevolgen zijn van de uitvoering van dit beleid. En dat vinden wij heel kwalijk.”
“Daarom hebben we dit voorstel gedaan. We zitten hier als vertegenwoordigers van onze inwoners. Misschien doet u het af als klein leed, maar voor deze mensen is het de zoveelste inbreuk op hun woongenot nadat ze een rotonde en industrieterrein voor hun deur kregen. Wij luisteren wel.”
Zie ook dit artikel van Tubantia (4 juni 2021)