Roselien Slagers-Bekhuis draagt stokje over: Colin Kok nieuwe fractievoorzitter

Roselien Slagers draagt de voorzittershamer over aan Colin Kok.

Roselien Slagers-Bekhuis: “Al 16 jaar in de gemeenteraad van Wierden voor Progressief Wierden. De laatste 6 jaar als fractievoorzitter met een onderbreking van 16 maanden omdat ik toen wethouder was. Waar blijft de tijd?  Ik weet nog niet wat ik bij de volgende verkiezingen ga doen, maar in ieder geval lijkt het me een goed moment om het fractievoorzitterschap over te dragen. Ik ben het nog steeds niet zat in de raad en heb heel veel geleerd. Mannen versleten naast me: Egbert Wessels, Sander Salakory, Herman Minkjan en last but not least Bert Klaas. Mijn leermeester die me in het begin vaak tot kalmte moest manen, maar daarna alle ruimte gaf om te doen wat we vonden dat het nodig was.


Meestal was ik woordvoerder op sociaal domein, maar ook onderwerpen als bouwplannen, begrotingen voor zonneparken, asbest, afval en meer zijn voorbijgekomen. Maar mijn hart lag en ligt bij de zorg en dat wat tegenwoordig zo mooi ‘bestaanszekerheid’ heet Als partij hebben we daar veel aan bijgedragen en daar zijn we trots op. Maar we zijn er nog niet. De jeugdzorg en ouderenzorg vragen om aandacht, juist nu het bezuinigingsspook op de loer ligt. Colin Kok gaat de rol van fractievoorzitter vervullen. Ik heb er vertrouwen in dat het hem gaat lukken.

Grote eer
Colin Kok: “Sinds januari 2024 heb ik het stokje overgenomen van Roselien. De afgelopen 2 jaar heb ik veel geleerd van Roselien. Ze is een encyclopedie van de gemeente Wierden. Heb je een vraag? Dan weet Roselien het antwoord.

Het is een grote  eer om Progressief Wierden als fractievoorzitter te mogen leiden. Een woord van dank aan Roselien en de fractie voor het vertrouwen. Ook een enorme uitdaging,  waar ik veel zin in heb. Ik geloof dat we nu nog meer dan ooit ons linkse progressieve geluid moeten laten horen.

Op zoek naar…
Het is tijd voor mijn en andere generaties om ook van zich te laten horen. Met het aantal stemmen bij de afgelopen verkiezingen en de geschiedenis van Progressief Wierden in het achterhoofd ben ik op zoek naar die grote groep progressieve linkse politici in de dop. De komende 2 jaar gaan we hiermee aan de slag tot aan de nieuwe verkiezingen.

Inmiddels ben ik ongeveer 8 jaar actief in politiek: lokaal, provinciaal en landelijk.  Mijn functie als raadslid doe ik doe ik nu 2 jaar met veel plezier en gedrevenheid. Graag ga ik door bij de volgende verkiezingen en zal alles op alles zetten om voor een mooi resultaat.”

Deel dit artikel!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn